jueves, 2 de abril de 2009

Comunicat de suport al company Tomàs Sayes en vaga de fam per la Universitat Pública

Des del col·lectiu Frente Cultural volem donar tot el nostre suport i la nostra solidaritat al company Tomàs Sayes, estudiant de la UAB i militant de SEPC, que porta en vaga de fam des del 25 de febrer per la Universitat Pública, demanant que s’inici un debat profund i real en el sí de la comunitat universitària, la moratòria de l’Espai Europeu d’Educació Superior, que es retirin totes les mesures coactives i repressives contra el moviment estudiantil i la readmissió dels 6 expulsats i retirada de les amonestacions públiques.

Volem denunciar com a responsables del crític estat de salut d'en Tomàs i de la seua hospitalització des d'el dia 25 de març, a Ana Ripoll, rectora de la UAB, a Esther Crespo, directora de comunicació de la UAB, a Santiago Guerrero, vicerrector d'organització de la UAB i a Josep Huguet, conseller d'Innovació i Universitats.

També volem denunciar el silenci dels mitjans de comunicació front a la vaga de fam d'en Tomàs i les polítiques repressives de les universitats catalanes i de la Generalitat catalana. Mentre la Universitat deuria ser un espai crític i de lliure pensament, les universitats europees s'han convertit en un espai d'imposició on les veus crítiques amb l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior es responen amb repressió institucional i fins i tot amb violència física per part de les forces de seguretat de l'Estat.

La vaga de fam d'en Tomàs es un exemple de lluita contra les imposicions autoritàries que estem sofrint i contra la que plantem cara entre totes i tots. Des de Frente Cultural fem nostres les exigències del nostre company i mostrem tota la nostra solidaritat amb la lluita d'en Tomàs.

No a la imposició autoritària i repressiva del neoliberalisme a la Universitat. No a la criminalització dels moviments estudiantils. No a la precarietat de la vida. Salut i dadà!


València, 30 de març de 2009

No hay comentarios: